Waterman

  • Pembersihan Air
  • Mineralisasi
  • Anti bakteria
  • Menguatkan Immunisasi
  • Kluster Kecil
  • Kecil
  • Rasa sedap
  • Mudah alih
  • Alkali pH7.3-pH8.5
  • Tidak Perlu Mendidih
Icon
Jaminan Wang Dikembalikan
Jaminan pulangan wang 100%
Tentang kita
Air Kurniaan Tuhan

Air yang mencukupi di dalam sel-sel tubuh, mengekalkan tubuh supaya sentiasa muda dan segar. Air berkualiti yang bagus untuk tubuh manusia ialah air yang mudah diserap serta mempunyai daya tarikan kimia yang baik untuk sel-sel. Kami namakan air ini “air yang merangsang kehidupan”.

Waters menukar air paip kepada air mineral. Dengan menggunakan cara penurasan yang perlahan mengikut prinsip semulajadi. Waters menghapuskan bahan pencemar terkecil melalui beberapa peringkat penurasan. Penurasan utama dibentuk menyerupai strata geologi (bumi).

Kesemua bahan penurasan diperbuat daripada bahan-bahan semulaji yang mengeluarkan tenaga dari bahan-bahan organik and inorganik. Mineral-mineral dan tenaga elektrik, magnetik dan gelombang cahaya jaga dibekalkan semasa di peringkat-peringkat penurasan. Ini menabahkan nilai zat makanan dan mengembalikan rasa semulajadi air.

Misi

Kami, di Waters, memimpin dengan menyediakan air berkualiti untuk masyaraket yang sihat dan penyayang.

Kisah Kami

Kisah kami bermula pada tahun 1986. Panmour Trading Sdn Bhd ditubuhkan di Malaysia untuk mengimport dan memasarkan Mineral Pot jenama Waters, sistem pembersihan air alkali dari Korea Selatan. Hari ini, kami adalah pengimport tunggal dan pemasaran dari seluruh rangkaian Pot Air Mineral. Kami adalah pembekal penapis air yang berdaftar di bawah barangan keperluan isi rumah dengan Kementerian Kewangan Malaysia.

Pengasas kami, Encik Yong Hong Siong dan Puan Ellis Ong adalah pelopor dalam memperkenalkan sistem penapis air ke Malaysia lebih dari 30 tahun yang lalu. Pada mulanya, mereka dengan rendah hati memulakan perjalanan ke Korea Selatan untuk mencari penapis air. Dengan misi dan visi yang kuat mereka telah menemui penapis air yang terbaik iaitu Waters. Mereka percaya bahawa Waters Mineral Pot dapat memberi manfaat bagi kesihatan kepada semua. Dengan ini, mereka membawa pulang generasi pertama – Waters Mineral Pot Mark 1 kembali ke Malaysia. Mereka mengumpulkan semua keluarga dan rakan taulan dan sejarah telah tercipta. Kaedah penyampaian secara demontrasi lisan menjadi pemasaran terbaik untuk Waters apabila pelanggan kami melihat apa yang boleh dilakukan oleh Waters Mineral Pot untuk kesihatan mereka. Waters bermula berkembang di seluruh Malaysia termasuk di Sabah dan Sarawak.

Kini, anda boleh mencari produk dan perkhidmatan kami di atas talian. Jika sekiranya anda tidak dapat menemui bahagian tertentu yang anda cari, anda boleh menghubungi kami dan kami dengan senang hatinya melayani anda.

Mengapa Waters

Semua sistem penapisan air seharusnya dapat memberi anda Air Bersih & Jernih, tetapi bagaimana dengan parameter lain yang lebih penting?

Parameters Logo RO Penapis Biasa Nota
Free from harmful bacteria Y Y Y & N Dalam penapis biasa, bakteria mugkin dapat ditapis tetapi tidak dapat dihapuskan.
Free from harmful chemicals & heavy metals Y Y Y & N Mungkin jenis penapis biasa tidak dapat menghilangkan logam berat dengan berkesan
Contain balanced minerals & trace elements Y N N Air RO tidak mengandungi mineral langsung; air dari penapis biasa mungkin masih mengandungi mineral tetapi tidak seimbang.
pH-mild alkaline (pH 7.3 – pH 8.5) Y N N pH darah yang sihat ialah pH7.4 (alkali ringan)
Natural principle gravitational filteration Y N N Air meresap perlahan-lahan ke bawah tanah melalui lapisan geologi dan tinggal di strata berbatu untuk menjadi air tanah. Waters meniru cara semulajadi untuk menghasilkan air minuman beralkali.
Wastage N Y N Sistem RO membazirkan 7 cawan untuk setiap 3 cawan yang dihasilkan.
Ujian Air

Menguji kualiti air secara berkala adalah langkah penting untuk mengekalkan sumber yang selamat dan boleh dipercayai. Ini akan membantu memastikan bahawa sumber air dilindungi dengan betul dari kemungkinan pencemaran.

Oleh itu, kami Waters ingin memberikan maklumat pengujian reagen kualiti air mengenai pentingnya pemantauan kualiti air.

img

Pengukuran

Sisa Klorin
img

Asid & Alkali
img

Pengukuran

Kalsium & Magnesium
img
0 Cart Icon